Náramky na ruku zo striebra

Striebro patrí medzi najznámejšie drahé kovy na svete, ktorý slúži na výrobu šperkov už od nepamäti. Kým v minulosti mohli strieborné šperky nosiť skôr vyššie postavení a bohatší ľudia, dnes sú šperky zo striebra dostupnejšie a môžu si ich dovoliť aj bežní ľudia. Jemné a minimalistické strieborné šperky sú vhodné na každodenné nosenie k bežnému outfitu. Pokiaľ však hľadáte extravagantnejšie kúsky šperkov zo striebra, dajú sa zohnať aj v spojení s drahými kameňmi alebo inými prvkami, ktoré oživia nie len každodenný outfit, ale zažiarite v nich aj pri zvláštnych príležitostiach. Veľkou výhodou striebra je aj to, že má pomerne neutrálnu farbu, ktorá sa hodí a dá zladiť ku akejkoľvek inej farebnej kombinácií. Pod šperkami zo striebra si najčastejšie predstavíme strieborné náramky, náušnice, náhrdelníky alebo prívesky. Najmä kombinácia strieborných náramkov so zberateľskými príveskami je v posledných pár rokoch veľmi obľúbená.

strieborné náramky s príveskami

Nech už vlastníte akýkoľvek strieborný šperk alebo ste sa rozhodli ho zaobstarať, mali by ste vedieť niekoľko faktov o jeho udržiavaní. Striebro si vyžaduje totiž to určitú dávku starostlivosti, ktorú ak nesplníte, môže mu hroziť oxidácia, očernenie alebo iné poškodenie. Oxidácia nastáva prirodzene pôsobením kyslíka a čierne sfarbenie striebra spôsobuje jeho kontakt s vodou alebo vlhkosťou.

strieborné náramky

Rovnako môžu strieborné šperky poškodiť aj rôzne kozmetické produkty, ktoré si aplikujeme na kožu. Pri aplikácií parfumu, vône, laku na vlasy alebo iného prípravku je teda dôležité dávať pozor a snažiť sa ich neaplikovať aj na šperk. Taktiež je dôležité dávať pozor aj počas toho, keď sa ideme kúpať, či už do mora alebo do bazénu, kde je chlór. Našťastie má dnes väčšina šperkov na sebe aplikovanú ochrannú vrstvu Rhódia, ktoré zabraňuje strácaniu lesku a očerneniu. Pokiaľ sa vám náhodou stalo, že máte staršie zájdené šperky, ktoré zmenili časom farbu, nemusíte zúfať, pretože sa dajú po odnesení do zlatníctva vyčistiť.